Hva er hverdagsrehabilitering?
Hverdagsrehabilitering er opptrening hjemme hos deg og i nærområdet ditt i en tidsavgrenset periode. Målet er at du mestrer og bli mer selvhjulpen i daglige aktiviteter og gjøremål. Vi er et tverrfaglig team som består av fysioterapeut, ergoterapeut, helsefagarbeider og sykepleier.
Er hverdagsrehabilitering for deg?
Hverdagsrehabilitering kan være aktuelt for deg hvis du har vansker med å utføre daglige aktiviteter etter en sykdomsperiode, eller du har fått nedsatt funksjon over tid. Du må være motivert for å jobbe for å oppnå egne mål, og det er viktig at du tar ansvar for videre opptrening/oppfølging etter at treningsperioden er over. Tilbudet gjelder for alle over 18 år.
Hva tilbyr vi?
Du kan få en periode med trening hjemme hos deg 2-5 dager i uka i 4-8 uker, og du får veiledning og støtte til å gjenoppta ulike aktiviteter. Vi spør «Hva er viktig for deg?», og mål for perioden er at du skal mestre hverdagen så godt som mulig og klare de aktivitetene som er viktige for deg. Eksempel på aktiviteter kan være å bli trygg i dusj eller påkledning, komme i gang med å lage mat, utføre husarbeid eller hagearbeid, gå til butikken, ta buss eller kjøre bil. Hverdagsrehabilitering ønsker å bidra til økt mestring slik at du kan bo hjemme og være så selvhjulpen og aktiv som mulig.
Hvordan får du tjenesten?
Slik søker du
Du søker om tjeneste ved å sende inn en generell søknad om helse – og omsorgstjenester. I søknaden beskriver du hva du trenger hjelp til. Vi vurderer sammen med deg med hvilke tjenester som passer.
Les hvordan du søker hjemmebaserte helse og omsorgstjenester
Søknadsfrist
Det er ingen søknadsfrist, søknader behandles fortløpende.
Hva koster tjenesten?
Hverdagsrehabilitering er et gratis tilbud.
Kontaktinformasjon
Teamleder Janita Dimmen
Tlf. 48 26 81 61 (7.30-15)
Vi holder til på Jonsokberget ved rehab.avdelingen.
Klage
Du kan klage på vedtak om hverdagsrehabilitering, og du får mer opplysninger om klagemulighet ved å henvende deg til teamleder for tjenesten.
Lovgrunnlag
Rettigheten er hjemlet i pasient- og brukerrettighetsloven (pbl.) § 2-1a, andre ledd. Tilbudet er hjemlet i helse- og omsorgstjenesteloven § 3-2, punkt 5 og 6a.