Kort fortalt
- Som støttekontakt hjelper du et annet menneske til å delta på aktiviteter og få et mer sosialt liv
- Vanlig oppdragstid er tre - fire timer en fast dag og et fast tidspunkt i uken mot timebetaling (avtales mellom støttekontakten og familien)
- Strand kommune har en todelt støttekontaktordning, en innen barnevernet og en innen helsesektoren
- Barnevernet trenger støttekontakter til barn og unge som trenger ekstra støtte og stabilitet
Hva er en støttekontakt?
Noen barn og unge trenger hjelp for å kunne komme seg ut, være sammen med andre eller delta på aktiviteter. Støttekontakten er den hjelperen som bidrar til å gi en mer meningsfull fritid, økt tro på seg selv, noe å se fram til og gode minner. Støttekontakter får timebetalt av kommunen.
Hvem kan bli støttekontakt?
Vi trenger forskjellige støttekontakter med ulike erfaringer og interesser. I barneverntjenesten ønsker ofte barna at støttekontakten er mellom 18 og 35 år. For å være støttekontakt må du levere oppdatert politiattest (ikke eldre enn tre måneder). Videre må du være pålitelig og like å jobbe med mennesker.
Melde interesse som støttekontakt
Søknadsskjemaer for å bli støttekontakt
I søknadsskjemaet forteller du litt om deg selv og dine erfaringer, kvalifikasjoner og fritidsinteresser. Du får tilbakemelding når vi har vurdert søknaden, og vi kaller deg inn til intervju hvis vi har oppdrag som kan passe for deg. Hvis du får tilbud om å være støttekontakt tar vi kontakt for å avtale rammene for oppdraget, opplæring og samarbeid videre.
Kontaktinformasjon
Kamilla Robertsen koordinator for støttekontakter
Telefon 474 82 403
Epost kamilla.robertsen@strand.kommune.no
Kontakt barneverntjenesten
Aktiviteter
Mange barn og unge synes det er kjekt bare å vite at du kommer for å være sammen med dem en fast dag hver uke. Aktiviteter kan være å kjøre tur, gå på tur, tur med hunden, spille fotball, gå på kino, i svømmehallen, museer, vindus-shoppe, gå på kaffebar, bowling, fiske eller lage pizza og se film hjemme hos deg hvis du har mulighet for det. Aktivitetene vil være tilpasset det enkelte barns behov og vil avtales i dialog med barnet/ungdommen, familien og barnevernstjenesten.
Betaling
Som støttekontakt får du timebetalt:
- støttekontakter over 18 år: 180,00 kroner i timen
- støttekontakter med over ti års ansiennitet: 214,30 kroner i timen
I tillegg får du dekket utlegg for inntil kr. 400,- per måned til aktiviteter og kjøring ved innlevering av kvittering/kjøreliste. I enkelte oppdrag hvor det er behov kan dette beløpet være høyere. Det forventes i utgangspunktet at foreldre skal dekke utgifter til barnet.
Som støttekontakt er du oppdragstaker, og har ikke de samme rettighetene som vanlige ansatte har. Vi anbefaler derfor ikke at det å være støttekontakt er hovedinntekten din. Du får ikke sykepenger, og du kan ikke bruke egenmelding hvis du er syk. Du kan ta ferie, men får ikke feriepenger i tillegg til timebetalingen.
Få relevant erfaring med å jobbe med mennesker
Oppdraget som støttekontakt gir verdifull erfaring for deg som ønsker å jobbe med mennesker. Du får opplæring og veiledning og relevant erfaring å sette på CV-en.
Veiledning for støttekontakter
Som støttekontakt får du en egen veileder hos kommunen. Navnet på veilederen står i oppdragsavtalen.
Noen støttekontakter vil møte brukere i en vanskelig situasjon, og kan ha større behov for veiledning. Andre har lettere brukere og trenger ikke å få veiledning så ofte. Du har selv ansvar for å melde fra hvor ofte du ønsker veiledning. Ta kontakt på e-post eller telefon.
Taushetsplikt
Alle støttekontakter har taushetsplikt og alle må signere. Taushetsplikten gjelder ikke ovenfor barneverntjenesten eller helse- og velferdskontoret. Hvis du er usikker, kan du spørre kontaktpersonen din.